خاک هایی می باشند که املاح جان دار در آنهابیشتر مشتمل بر کاتیون های غیرسدیمی مثل کلسیم ( Ca 2 ) و منیزیم ( mg 2 ) است . pH این خاک ها کمتر از 5/8 و Ec آنها بیشتر از میلی موشواره بر سانتی متر است .
علل شور شدن خاک ها :
خاک ها ممکن است به دلايل متعدد , شور شوند که اساسی ترين آنان عبارتند از :
شور شدن مستقيم خاک از طريق آبيارى :
کليه آب هايى که در آبيارى مورد به کار گیری قرار مى گيرند کم و بيش داراى مقدارى نمک میباشند .
در هر نوبت آبيارى مقدارى نمک همراه با آب وارد محدوده م ىشود . در حالتیکه میزان نمکى که بدين وسيله وارد محدوده شدهاست , از طريق شستشو بیرون نشود , سبب شور شدن خاک می شود . اين دسته شور شدن در آب و هواى گرم و کم آب و در شرايطی که از آب هاى شور در آبيارى استعمال شود تشديد می شود .
شور شدن از طريق آب زيرزمينى :
در شرايطى که تراز آب زيرزمينى بالا باشد , قابلیت تبخير میزان قابل توجهى آب از اين منابع موجود هست . آبیرنگ که از طريق نيروى کاپيلاريته به تراز خاک بالا آمده و از آنجا تبخير مى شود , نمک هاى خویش را در خاک باقى نهاده سبب ساز شور شدن آن مى شود . متاع بستر و مصرف بعضی از کودهای شيميايی نظير نيترات آمونيوم نيز قادر است در شوری خاک مؤثر باشد .
تصحیح #خاک _ های _ شور :
مطلوب ترين روش برای تصحیح خاک های شور , آب شويی است . برای اين خواسته املاح جانور در خاک را با محلول نمودن از عمق گسترش ريشه خاک بیرون می نمایند . بديهی است برای بیرون نمودن پس آب شور , بايستی اقداماتی نظير ايجاد زهکش را خواسته نمود .
فروش برنج ارزان
خاک ,شور ,آب ,شدن ,های ,طريق ,شور شدن ,از طريق ,خاک های ,خاک ها ,های شورمنبع
رابطه عناصر غذایی وبیماری ها در گیاهان
چای داغ را با خرما نخورین مضره!!!
ارتقا پیوسته و بهبود مستمر سازمان جهاد کشاورزی نیازمند خلاقیت، کیفیت و بهره وری نیروی انسانی است
نکاتی اصلی در خصوص سمپاشی
علایم فقدان مواد مفید در گیاهان
مزایای کشت گلخانه ای زعفران
یونجه به چه کودهای نیاز دارد؟!