یکی از ناخالصی های معادن گچ کشاورزی که در بخش اعظم بخشها بوفور مشاهده میشود وجود آهک است . برای تشخیص و برآورد کیفی و نصفه پاره ای میزان آهک در معدن گچ به کارگیری از اسیدسولفوریک است . آهک و مجموعاَ کربناتها از جمله کربنات کلسیم ( کلسیت ) کربنات منیزیم و کربنات زیاد کلسیم _ منیزیم ( دولومیت ) صرفا نمکهایی میباشند که با اسید برخورد میدهند . سایر نمکها برای مثال سولفاتها دربرگیرنده سولفات کلسیم آبدار ( ژیپسومیت ) و کلرورها نظیر کلرور سدیم ( نمک خوراک یا این که هالیت ) و . . . . با اسید عکس العمل نمی دهند . به همین جهت است که زمانی اسید سولفوریک یا این که هر اسید دیگری به مثال گچ طولانی تر شود در صورت وجود آهک و کربنات ها جوشش شدیدی تولید شده و مثال کف میکند . این جوشش و برخورد تا وقتی ادامه مییابد که تمام نمکهای کربناته خنثی شوند . حبابهای تولید شده مرتبط با گاز دی اکسید کربنی است که بواسطه خنثی شدن آهک در مثال تولید میشود . مثال گچ عالی مثال ای است که در اثر بیش تر شدن اسید جوششی ساخت نکند . سؤال از مطالعه کنندگان با شخصیت : چرا نمکهای کربناته با اسید عکس العمل داده البته دیگر نمکها به عنوان مثال سولفاته کلروره و . . . با اسید عکس العمل نداده و نسبت به اسید خنثی هستند؟ لطفا کتابها و منابع مرتبط با شیمی را بررسی فرمائید . انگیزه از طرح سؤال بدون چاره کردن و اندختن دوستان خوب در مسیر فکر و مطالعه است . کاش بجای این که همگان شب و روز تمام وقت در اندیشه پول و گنج هستیم زمان مقداری را نیز به مطالعه و غور در مساله اختصاص می دادیم . انگیزه درک کردن و وصال به جواب سؤال طرح شده نیست . اشاعه فرهنگ وتمدن تاءمل است . در صورتیکه روزی دربارهی سه عدد چهار تا از موضوعاتی که پیرامونمان اتفاق می افند دنبال دلیل رفته و شروع به بررسی و تجزیه و تحلیل کنیم. این فرهنگ به فرزندان و دیگر افراد پیرامونمان منتقل میشود.
"استفاده از گچ مايع به ميزان ١٠٠ ليتر در هكتار، همين كارايي با سهولت و سرعت عملكرد بيشتر خواهد داشتاسید ,مثال ,گچ ,آهک ,کربنات ,خنثی ,با اسید ,اسید عکس ,این که ,عکس العمل ,آهک و
منبع
رابطه عناصر غذایی وبیماری ها در گیاهان
چای داغ را با خرما نخورین مضره!!!
ارتقا پیوسته و بهبود مستمر سازمان جهاد کشاورزی نیازمند خلاقیت، کیفیت و بهره وری نیروی انسانی است
نکاتی اصلی در خصوص سمپاشی
علایم فقدان مواد مفید در گیاهان
مزایای کشت گلخانه ای زعفران
یونجه به چه کودهای نیاز دارد؟!